Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z kremem śliwkowym"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5680
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5680
Składniki
90 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6 sztuk
na ciasto zagniatam. Chowam do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowuję, 1/3 ciasta zostawiam, resztą wylepiam foremki. Nakłuwam widelcem. Śliwki oddzielam od pestek, kroję na kawałki, mieszam z łyżką cukru, układam na cieście.
Na mleku i cukrze gotuję budyń. Gorącym budyniem polewam śliwki. Na budyniu układam resztę ciasta.
Tartaletki piekę ok. 35 min w temp. 180°C. Po wystudzeniu posypuję je cukrem pudrem.
<strong> Anna Bratek ze Sieńska</strong>Źródło: Kobieta i życie