Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z kremem śliwkowym"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8610
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8610
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Składniki
90 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6 sztuk
na ciasto zagniatam. Chowam do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowuję, 1/3 ciasta zostawiam, resztą wylepiam foremki. Nakłuwam widelcem. Śliwki oddzielam od pestek, kroję na kawałki, mieszam z łyżką cukru, układam na cieście.
Na mleku i cukrze gotuję budyń. Gorącym budyniem polewam śliwki. Na budyniu układam resztę ciasta.
Tartaletki piekę ok. 35 min w temp. 180°C. Po wystudzeniu posypuję je cukrem pudrem.
<strong> Anna Bratek ze Sieńska</strong>Źródło: Kobieta i życie