Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z kremem śliwkowym"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 575
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 575
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
90 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6 sztuk
na ciasto zagniatam. Chowam do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowuję, 1/3 ciasta zostawiam, resztą wylepiam foremki. Nakłuwam widelcem. Śliwki oddzielam od pestek, kroję na kawałki, mieszam z łyżką cukru, układam na cieście.
Na mleku i cukrze gotuję budyń. Gorącym budyniem polewam śliwki. Na budyniu układam resztę ciasta.
Tartaletki piekę ok. 35 min w temp. 180°C. Po wystudzeniu posypuję je cukrem pudrem.
<strong> Anna Bratek ze Sieńska</strong>Źródło: Kobieta i życie