Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z kremem śliwkowym"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 41
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3292
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 41
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3292
Składniki
90 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6 sztuk
na ciasto zagniatam. Chowam do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowuję, 1/3 ciasta zostawiam, resztą wylepiam foremki. Nakłuwam widelcem. Śliwki oddzielam od pestek, kroję na kawałki, mieszam z łyżką cukru, układam na cieście.
Na mleku i cukrze gotuję budyń. Gorącym budyniem polewam śliwki. Na budyniu układam resztę ciasta.
Tartaletki piekę ok. 35 min w temp. 180°C. Po wystudzeniu posypuję je cukrem pudrem.
<strong> Anna Bratek ze Sieńska</strong>Źródło: Kobieta i życie