Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarteletki z malinami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2098
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 88
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2098
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 88
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Składniki
Maliny przebierz, delikatnie opłucz i osusz. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mocno schłodzone masło. posiekaj nożem. Następnie dodaj do nich żółtka i 1–2 łyżki zimnej wody, zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj około 30 minut.
Foremki do babeczek posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz 10–12 minut w temperaturze 200oC. Wystudź.
Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj z sokiem cytrynowym oraz serkami waniliowymi, ajerkoniakiem i skórką z cytryny.
Spody babeczek napełnij przygotowanym kremem. Wygładź powierzchnię i obłóż tarteletki malinami.
80 min •Sztuka: 355 kcal •Cena sztuki: 1,85 złŹródło: Naj