Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarteletki z malinami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Składniki
Maliny przebierz, delikatnie opłucz i osusz. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mocno schłodzone masło. posiekaj nożem. Następnie dodaj do nich żółtka i 1–2 łyżki zimnej wody, zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj około 30 minut.
Foremki do babeczek posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz 10–12 minut w temperaturze 200oC. Wystudź.
Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj z sokiem cytrynowym oraz serkami waniliowymi, ajerkoniakiem i skórką z cytryny.
Spody babeczek napełnij przygotowanym kremem. Wygładź powierzchnię i obłóż tarteletki malinami.
80 min •Sztuka: 355 kcal •Cena sztuki: 1,85 złŹródło: Naj