Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęcza jabłkowo-budyniowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1912
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5740
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5740
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1912
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5740
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5740
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto podziel na trzy części. Jedną wymie szaj z kisielem truskawkowym, drugą z kakao. Piecz oddzielnie ok. 20 minut w temp. 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka obierz, pokrój w kostkę. Posyp cukrem, zagotuj. Podziel na pół. Jedną część wymieszaj z galaretkę truskawkową, drugą z agrestową.
Masa budyniowa: pół szklanki mleka wymieszaj z mąkami i cukrem waniliowym. Ugotuj budyń na reszcie mleka z cukrem. Margarynę utrzyj, dodając po łyżce budyniu.
Jasny biszkopt posmaruj masą budyniową. Ułóż zieloną galaretkę. Ułóż brązowy biszkopt, pos maruj masą. Ułóż czerwoną galaretkę. Posmaruj masą, ułóż trzeci biszkopt.
Polewa: margarynę stop, ostudź. Utrzyj ze składnikami. Polej ciasto.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie