Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu to deser, który zachwyci każdego smakosza kawy i ciasta, ponieważ stanowi połączenie tych dwóch niesamowitych smaków!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 511
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 511
Składniki
Żółtka ucieramy na parze na gładko razem z cukrem w temperaturze 60 stopni (ja użyłam do tego robota kuchennego). Następnie dodajemy stopniowo serek mascarpone i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Później do espresso wlewamy likier „Amaretto” i zamaczamy w tym biszkopty. Kolejno w szklanym naczyniu układamy namoczone biszkopty, na które nakładamy uzyskany wcześniej krem i przekładamy naprzemiennie. Na końcu posypujemy wierzch ciemnym kakao. Całość odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Buon appetito!