Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Składniki
z mąki, cukru, miodu, margaryny, jaj,cukru waniliowego i sody zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Upiec 2 placki, po 15 min. Śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę, kremem przełożyć placki. Skondensowane mleko słodzone razem z zamkniętą puszką włożyć do garnka z wodą, gotować przez 3 godziny, po ugotowaniu, otworzyć puszkę, karmelem posmarować wierzch ciasta. Jeśli ktoś lubi, można posypać orzechami