Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik makowy z migdałami"
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8888
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21796
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 452
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8888
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21796
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 452
Składniki
Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi
Ciasto: mak sparz, odcedź, dwukrotnie zmiel. Żółtka utrzyj z cukrem, dodając mak. Białka ubij, połącz z ciastem, dodaj bułkę tartą i aromat. Wlej do tortownicy. Piecz godz. w 180°C. Ostudź. Przekrój na 3 placki.
Krem: budynie ugotuj na mleku wg instrukcji. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami. Ucierając, dodawaj po łyżce budyniu.
Poncz: wymieszaj. Nasącz placki. Połową kremu przełóż placki makowe. Resztę rozsmaruj na wierzchu i bokach tortu. Brzegi posyp makiem, udekoruj orzechami i płatkami migdałowymi.
<strong>Czas przygotowania 120 min, ilość porcji 20, cena za porcję 2,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie