Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik mascarpone"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1670
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1461
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1670
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1461
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Składniki
Jajka z cukrem zmiksuj. Dodaj szklankę mąki, kakao i proszek do pieczenia. Połącz wszystkie . Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz 30-40 minut. Przestudź i rozkrój na 3 placki.
Śmietanę ubij, dodaj serek mascarpone, cukier puder i roztopioną czekoladę.
Każdy krążek biszkoptu nasącz herbatką z alkoholem, nałóż po jednej części masy mascarpone i pokrojone truskawki. Brzeg tortu również posmaruj masą. Wierzch udekoruj czekoladą i resztą truskawek.
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Super TV