Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik owocowy dary lasu"
Efektowne ciasto, które z pewnością podbije kubki smakowe Waszych gości. Kaka...
Odsłon: 5960
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 355
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1560
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 358
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2317
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 195
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 355
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1560
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 358
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2317
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 195
Składniki
Dary lasu
PRZYGOTOWANIE:
Blaty wytnij w kształcie koła.
Jagody zalej rumem, dosyp biały cukier.
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wyjmij cały miąższ. Dodaj go do ubitej śmietany.
Odsącz jagody z alkoholu, zostawiając jego część do nasączenia blatów.
Gdy ciasto trochę nasiąknie rumem, nasmaruj każdy blat gotową kremówką i przełóż jagodami.
Delikatnie ugnieć piramidkę, brzegi wysmaruj pozostałym kremem. Na wierzchu ułóż umyte maliny i listki mięty. Podawaj schłodzone.
Czas: 40 min 1 porcja = 370 kcalŹródło: Kurier TV
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Shrek
Desery
Świtezianka
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Ciasto Shrek
Proponuję dziś przepis na słynne ciasto Shrek, z którym jest jeden problem, a...
Odsłon: 33
Świtezianka
Ciasto Świtezianka to poniekąd klasyczny, „babciny” jabłecznik. Kryje w sobie...
Odsłon: 786