Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik Pawłowej w wersji mini"
Cronuty to smażone w głębokim tłuszczu pączki z dziurką zrobione z ciasta fra...
Odsłon: 208
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 219
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 3100
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 753
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 3100
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 753
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka wlej do miski (powinna mieć temp. białek). Rozgrzej piekarnik (120-130°C bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Białka ubij na sztywno (trzepaczka miksera musi mieć temp. białek). Ubijając, wsypuj cukier. Kiedy piana będzie lśniąca i ciągnąca, dodaj sól, mąkę i ocet, jeszcze chwilę ubijaj.
Przygotowaną masę bezową nałóż na papier do pieczenia w formie sześciu „gniazdek” (środek zrób płytszy niż boki). Piecz 30 min, a następnie zmniejsz temp. do ok. 90°C na 15 min, po czym susz ok. 3 godz. w ok. 60°C.
Ubij śmietanę, dodając cukier puder do smaku. Następnie ostrożnie dodaj serek mascarpone (uważając, by śmietana nie „oklapła”). Tak przygotowaną masą napełnij gotowe bezy. Udekoruj owocami i podaj.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Desery
Desery
Ciasto arbuz
Desery
Adwokatowy torcik z truskawkami
Desery
Szybki deser z truskawkami
Desery
CIASTO " BISZKOPTOWA ROZKOSZ "
Ciasto arbuz
Mamy tu proste ciasto biszkoptowe z dodatkiem szpinaku, pyszny i puszysty kre...
Odsłon: 3
Adwokatowy torcik z truskawkami
Torcik adwokatowy, czyli słodkość dla dorosłych. Jest to połączenie likieru j...
Odsłon: 22