Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik Pawłowej z bitą śmietaną i owocami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1346
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113592
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1346
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113592
Składniki
Spód i brzegi małej tortownicy wyłóż pergaminem. Białka wymieszaj z łyżką zimnej wody i ubijaj mikserem, powoli dosypując cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dolej sok cytrynowy i ubijaj dalej przez minutę.
Masę bezową przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Po około 10 minutach zmniejsz temperaturę do 120 st. i susz bezę jeszcze około 3 godzin.
Gotową bezę wystudź, wyjmij z tortownicy. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Domieszaj likier. Krem rozsmaruj na bezie. Obłóż owocami.Źródło: Tina