Do góry

Desery Przepis na:

Torcik piankowy

Torcik piankowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Torcik piankowy"

Składniki

  • półtora kg truskawek
  • op. śmietany 18-proc
  • 5 łyżek żelatyny
  • cukier do smaku
  • op. biszkoptów
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Torcik piankowy

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa

  2. Truskawki zmiksuj. Odlej półtorej szklanki musu. Resztę zmiksuj ze śmietaną, osłodź. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzątku. Ostudź, wlej do odlanego musu.

  3. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Wlej masę śmietankową, schłodź. Zalej musem, odstaw do stężenia.

  4. Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń