Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Masło i czekoladę stop razem, wystudź. Wafle drobno pokrusz i wymieszaj z masłem oraz czekoladą. Przygotuj 8 okrągłych foremek (najlepiej z odpinanym brzegiem). Spody foremek wylep przygotowaną masą. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem. Delikatnie wymieszaj z twarogiem oraz sokiem z cytryny.
Masę rozdziel. Do jednej połowy dodaj syrop malinowy i połowę żelatyny. Przelej do przygotowanych foremek. Schładzaj 20 minut. Resztę masy serowej wymieszaj z kawą i pozostałą żelatyną.
Wylej na tężejącą masę malinową. Schładzaj 3 godziny. Gotowe torciki polej dekoracyjnie stopioną ciemną i białą polewą, ew. ozdób wg uznania.Źródło: Naj