Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik piankowy"
Masło i czekoladę stop razem, wystudź. Wafle drobno pokrusz i wymieszaj z masłem oraz czekoladą. Przygotuj 8 okrągłych foremek (najlepiej z odpinanym brzegiem). Spody foremek wylep przygotowaną masą. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem. Delikatnie wymieszaj z twarogiem oraz sokiem z cytryny.
Masę rozdziel. Do jednej połowy dodaj syrop malinowy i połowę żelatyny. Przelej do przygotowanych foremek. Schładzaj 20 minut. Resztę masy serowej wymieszaj z kawą i pozostałą żelatyną.
Wylej na tężejącą masę malinową. Schładzaj 3 godziny. Gotowe torciki polej dekoracyjnie stopioną ciemną i białą polewą, ew. ozdób wg uznania.Źródło: Naj
Przepis widziałam już w wielu miejscach. Postanowiłam jednak zmienić biszkopt...
Odsłon: 30277
Piankowe ciasto brzoskwiniowe, to pyszne ciacho na herbatnikach, z pianką śmi...
Odsłon: 1348
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7790
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2086
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29981
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5023
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7790
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2086
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29981
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5023
Składniki
Masło i czekoladę stop razem, wystudź. Wafle drobno pokrusz i wymieszaj z masłem oraz czekoladą. Przygotuj 8 okrągłych foremek (najlepiej z odpinanym brzegiem). Spody foremek wylep przygotowaną masą. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem. Delikatnie wymieszaj z twarogiem oraz sokiem z cytryny.
Masę rozdziel. Do jednej połowy dodaj syrop malinowy i połowę żelatyny. Przelej do przygotowanych foremek. Schładzaj 20 minut. Resztę masy serowej wymieszaj z kawą i pozostałą żelatyną.
Wylej na tężejącą masę malinową. Schładzaj 3 godziny. Gotowe torciki polej dekoracyjnie stopioną ciemną i białą polewą, ew. ozdób wg uznania.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 102
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 328