Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik pomarańczowy"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13092
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2475
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4499
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13092
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2475
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4499
Składniki
W wysokim naczyniu ubij (lub zmiksuj) całe jajka z cukrem. Następnie przesiej mąkę i ostrożnie dodaj ją (wymieszaną ze szczyptą soli) do masy. Całość jeszcze raz zmiksuj.
Ciasto wlej do wysmarowanej, wysypanej mąką tortownicy. Piecz je w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180o C, przez około 20 minut. Obierz dwie pomarańcze i pokrój je na kawałki. Na grubych oczkach zetrzyj czekoladę. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym, sokiem pomarańczowym i drobno startą skórką pomarańczową na gładki krem. Gotowe, upieczone i schłodzone ciasto przetnij na trzy poziome placki. Dolny płat posmaruj częścią kremu i poukładaj kawałki pomarańczy. Przykryj drugim płatem ciasta i znów wyłóż owoce. Powtórz wszystko jeszcze raz. Na koniec na wierzchu ciasta rozsmaruj resztę kremu.
Tort posyp tartą czekoladą. Dwie pozostałe pomarańcze porządnie umyj, pokrój w plastry i podziel na cząstki. Owocami i listkami mięty udekoruj tort.
Czas przygotowania: ok. 90 min
Cena porcji: ok. 3,50 zł Kalorie: porcja 287 kcalŹródło: Na żywo