Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0
Dodano: 21.04.2016
Odsłon: 1245
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki wody, zimnej wody. Kiedy żelatyna napęcznieje, uzupełnij szklankę gorącą wodą i dokładnie wymieszaj. Letnią żelatynę połącz z litrem śmietany i zmiksuj.
Całość podziel na pół. Do jednej dodaj otartą skórkę i sok z całej cytryny, do drugiej kakao.
PS. cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem.
Tortownicę ( u mnie o średnicy 21cm) obłóż od zewnątrz folią aluminiową. Wlej kakaowa masę do tortownicy i odstaw do lodówki na 30 minut aby trochę stężała. Następnie masa cytrynowa i również na pół godziny do lodówki.
Przygotuj galaretkę i odstaw aby zaczęła tężeć. Kiedy galaretka będzie lekko tężała, wylej ją na ciasto. Na wierzchu ułóż truskawki tak aby pokryły całość.
Za dwie godziny możesz pałaszować!
Smacznego :-)
Ps. Końcowe zdjęcie nie urzeka boooo, ktoś zapomniał wstawić do lodówki, po tym jak pożarł prawie cały!!! Dobrze, że ostał mi się jeden kawałek ;-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Hazepnut 04 maja 2016Zgłoś do usunięcia
A cukier mozna zjesc po zastygnieciu tych zelatyn?0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 26 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
aż chcę się jeść :)0 Kto głosował? | Odpowiedz