Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający torcik śmietanowo-owocowy.
Rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki wody, zimnej wody. Kiedy żelatyna napęcznieje, uzupełnij szklankę gorącą wodą i dokładnie wymieszaj. Letnią żelatynę połącz z litrem śmietany i zmiksuj.
Całość podziel na pół. Do jednej dodaj otartą skórkę i sok z całej cytryny, do drugiej kakao.
PS. cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem.
Tortownicę ( u mnie o średnicy 21cm) obłóż od zewnątrz folią aluminiową. Wlej kakaowa masę do tortownicy i odstaw do lodówki na 30 minut aby trochę stężała. Następnie masa cytrynowa i również na pół godziny do lodówki.
Przygotuj galaretkę i odstaw aby zaczęła tężeć. Kiedy galaretka będzie lekko tężała, wylej ją na ciasto. Na wierzchu ułóż truskawki tak aby pokryły całość.
Za dwie godziny możesz pałaszować!
Smacznego :-)
Ps. Końcowe zdjęcie nie urzeka boooo, ktoś zapomniał wstawić do lodówki, po tym jak pożarł prawie cały!!! Dobrze, że ostał mi się jeden kawałek ;-)
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 323
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 118
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 145
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 125
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 323
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 118
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 145
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 125
Składniki
Rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki wody, zimnej wody. Kiedy żelatyna napęcznieje, uzupełnij szklankę gorącą wodą i dokładnie wymieszaj. Letnią żelatynę połącz z litrem śmietany i zmiksuj.
Całość podziel na pół. Do jednej dodaj otartą skórkę i sok z całej cytryny, do drugiej kakao. PS. cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem.
Tortownicę ( u mnie o średnicy 21cm) obłóż od zewnątrz folią aluminiową. Wlej kakaowa masę do tortownicy i odstaw do lodówki na 30 minut aby trochę stężała. Następnie masa cytrynowa i również na pół godziny do lodówki. Przygotuj galaretkę i odstaw aby zaczęła tężeć. Kiedy galaretka będzie lekko tężała, wylej ją na ciasto. Na wierzchu ułóż truskawki tak aby pokryły całość.
Za dwie godziny możesz pałaszować! Smacznego :-) Ps. Końcowe zdjęcie nie urzeka boooo, ktoś zapomniał wstawić do lodówki, po tym jak pożarł prawie cały!!! Dobrze, że ostał mi się jeden kawałek ;-)
Przepisy Desery
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
Desery
Muffinki z białą czekoladą
Desery
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Sernik warzony
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 165
Tort Pavlova
Na wyjątkowe okazje, doskonały o każdej porze roku - zawsze robi furorę.
Odsłon: 66