Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający torcik śmietanowo-owocowy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki wody, zimnej wody. Kiedy żelatyna napęcznieje, uzupełnij szklankę gorącą wodą i dokładnie wymieszaj. Letnią żelatynę połącz z litrem śmietany i zmiksuj.
Całość podziel na pół. Do jednej dodaj otartą skórkę i sok z całej cytryny, do drugiej kakao. PS. cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem.
Tortownicę ( u mnie o średnicy 21cm) obłóż od zewnątrz folią aluminiową. Wlej kakaowa masę do tortownicy i odstaw do lodówki na 30 minut aby trochę stężała. Następnie masa cytrynowa i również na pół godziny do lodówki. Przygotuj galaretkę i odstaw aby zaczęła tężeć. Kiedy galaretka będzie lekko tężała, wylej ją na ciasto. Na wierzchu ułóż truskawki tak aby pokryły całość.
Za dwie godziny możesz pałaszować! Smacznego :-) Ps. Końcowe zdjęcie nie urzeka boooo, ktoś zapomniał wstawić do lodówki, po tym jak pożarł prawie cały!!! Dobrze, że ostał mi się jeden kawałek ;-)