Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, lekkie i mega truskawkowe ciasto dla wszystkich, którzy kochają wyjątkowy smak truskawek. Sezon na truskawki powoli się rozpoczyna, a do ciasta pasują one idealnie.
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2865
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2865
Składniki
Spód Ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy (u mnie kształt serca o wymiarach 19 x 22cm) i wstawić do lodówki na 30minut. Po tym czasie obłożyć brzeg tortownicy plasterkami truskawek.
Masa serowa: Żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać serek waniliowy, a na końcu żelatynę rozrobioną w mleku. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do przygotowanej masy. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na około 30 minut.
Mus truskawkowy: Galaretkę rozrobić w gotującej wodzie. Truskawki zmiksować blenderem (zostawić kilka na dekorację), zagotować i dodać przygotowaną galaretkę. Wystudzony mus truskawkowy wylać na wierzch masy serowej. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie udekorować truskawkami lub według uznania.