Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z kremem karmelowym"
Leczo. Jednogarnkowe danie z cebuli, kiełbasy, papryki i pomidorów
Odsłon: 1696
Nie każdy może jeść chleb pieczony na zakwasie, dlatego dobrą alternatywą jes...
Odsłon: 2189
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 539
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 225
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 539
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 225
Składniki
na ciasto jasne: 5 jajek, po szklance cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto ciemne: 4 jajka, po 3/4 szklanki cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.
Krem karmelowy: puszka masy karmelowej, 2 żółtka, 25 dag margaryny, łyżka rumu. Posypka słonecznikowa: 30 dag słonecznika, po 15 dag masła i cukru, 8 dag margaryny, 2 łyżki mleka, polewa
Ciasta: ubij białka, wsyp resztę składników. Upiecz jasny i ciemny biszkopt tej samej wielkości. Krem karmelowy: utrzyj masę karmelową z żółtkami, margaryną, rumem. Posypka słonecznikowa: zagotuj , wyłóż na blaszkę i piecz, chwilę (część włóż do kremu).
Biszkopt jasny posmaruj kremem karmelowym, nakryj biszkoptem kakaowym. Wierzch polej polewą, posyp zimną, pokruszoną posypką.
Czas przygotowania: 120 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 6
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 17