Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z leśnymi owocami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Ciasto francuskie wałkujemy na okrągły placek. Smarujemy żółtkiem, posypujemy migdałami i pieczemy 30 min w temperaturze 200°C. Studzimy.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy często mieszając, aby nie powstała gruba skórka.
Śmietanę ubijamy z usztywniaczem na sztywno. Mieszamy ze schłodzonym kremem budyniowym. Gotowy krem rozsmarowujemy na powierzchni upieczonego spodu z ciasta francuskiego. Na wierzch wysypujemy przygotowane leśne owoce.Źródło: Rewia