Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z leśnymi owocami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2579
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421709
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2579
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421709
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Składniki
Ciasto francuskie wałkujemy na okrągły placek. Smarujemy żółtkiem, posypujemy migdałami i pieczemy 30 min w temperaturze 200°C. Studzimy.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy często mieszając, aby nie powstała gruba skórka.
Śmietanę ubijamy z usztywniaczem na sztywno. Mieszamy ze schłodzonym kremem budyniowym. Gotowy krem rozsmarowujemy na powierzchni upieczonego spodu z ciasta francuskiego. Na wierzch wysypujemy przygotowane leśne owoce.Źródło: Rewia