Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z leśnymi owocami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 210
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 210
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Ciasto francuskie wałkujemy na okrągły placek. Smarujemy żółtkiem, posypujemy migdałami i pieczemy 30 min w temperaturze 200°C. Studzimy.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy często mieszając, aby nie powstała gruba skórka.
Śmietanę ubijamy z usztywniaczem na sztywno. Mieszamy ze schłodzonym kremem budyniowym. Gotowy krem rozsmarowujemy na powierzchni upieczonego spodu z ciasta francuskiego. Na wierzch wysypujemy przygotowane leśne owoce.Źródło: Rewia