Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z mandarynkami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1711
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119759
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1711
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119759
Składniki
30 min (plus chłodzenie). Porcja: 380 kcal. Cena porcji: ok. 1 zł.
Czekoladę połam. Wrzuć do rondla. Dodaj krem czekoladowy, podgrzewaj, aż czekolada i krem się rozpuszczą. Odstaw do wystudzenia.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z masą czekoladową. Wmieszaj żelatynę. Biszkopt ułóż na dnie tortownicy. Posmaruj połową konfitury. Wylej krem. Schłodź.
Mandarynki obierz, potnij w plasterki. Resztę konfitury podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj boki tortu. Tort udekoruj plasterkami mandarynek oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj