Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z mandarynkami"
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6015
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6015
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Składniki
30 min (plus chłodzenie). Porcja: 380 kcal. Cena porcji: ok. 1 zł.
Czekoladę połam. Wrzuć do rondla. Dodaj krem czekoladowy, podgrzewaj, aż czekolada i krem się rozpuszczą. Odstaw do wystudzenia.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z masą czekoladową. Wmieszaj żelatynę. Biszkopt ułóż na dnie tortownicy. Posmaruj połową konfitury. Wylej krem. Schłodź.
Mandarynki obierz, potnij w plasterki. Resztę konfitury podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj boki tortu. Tort udekoruj plasterkami mandarynek oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj