Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z mascarpone"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Biszkopt: białka ubij z cukrem na sztywno. Wlej żółtka, wsyp pozostałe , wymieszaj. Upiecz biszkopt (30 min w temp. 190°C). Ostudź, przekrój na 3 krążki.
Krem: ubij kremówkę z cukrem, wymieszaj z mascarpone. Pierwszy krążek ciasta nasącz herbatą, posmaruj konfiturą. Nakryj drugim krążkiem. Nasącz.
Ułóż trochę kremu, wiśnie, nakryj trzecim krążkiem ciasta. Nasącz herbatą. Posmaruj resztą kremu. Wierzch i boki ciasta udekoruj polewą czekoladową stopioną z gorzką czekoladą. Odstaw do stężenia w chłodne miejsce.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,60 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie