Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z nutą truskawkową"
Uwielbiasz słodkości, ale musisz ograniczać je w diecie? Z pewnością spodoba...
Odsłon: 856
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne po...
Odsłon: 9
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1611
Uwielbiasz słodkości, ale musisz ograniczać je w diecie? Z pewnością spodoba...
Odsłon: 856
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne po...
Odsłon: 9
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1611
Składniki
Umyte, obrane jabłka kroimy, podlewamy łyżką wody, dodajemy cukier, lekko prażymy. Do gorących wsypujemy galaretki, mieszamy i studzimy.
Budyń śmietankowy mieszamy z obydwiema mąkami, rozprowadzamy odrobiną zimnego mleka, wlewamy do reszty gotującego się mleka i chwilkę gotujemy. Studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem, a potem z dodawanym po łyżce zimnym budyniem.
Na biszkopt (który można nasączyć np. wodą z cytryną i cukrem lub wodą z cukrem i odrobiną alkoholu) wykładamy zimne jabłka, a na jabłka krem. Dekorujemy według uznania.Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Tiramisu z truskawkami
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Tiramisu z truskawkami
Tiramisu z truskawkami to doskonała alternatywa dla tradycyjnego włoskiego de...
Odsłon: 402
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 96