Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z nutą truskawkową"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458604
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1710
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458604
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1710
Składniki
Umyte, obrane jabłka kroimy, podlewamy łyżką wody, dodajemy cukier, lekko prażymy. Do gorących wsypujemy galaretki, mieszamy i studzimy.
Budyń śmietankowy mieszamy z obydwiema mąkami, rozprowadzamy odrobiną zimnego mleka, wlewamy do reszty gotującego się mleka i chwilkę gotujemy. Studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem, a potem z dodawanym po łyżce zimnym budyniem.
Na biszkopt (który można nasączyć np. wodą z cytryną i cukrem lub wodą z cukrem i odrobiną alkoholu) wykładamy zimne jabłka, a na jabłka krem. Dekorujemy według uznania.Źródło: Rewia