Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z nutą truskawkową"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Składniki
Umyte, obrane jabłka kroimy, podlewamy łyżką wody, dodajemy cukier, lekko prażymy. Do gorących wsypujemy galaretki, mieszamy i studzimy.
Budyń śmietankowy mieszamy z obydwiema mąkami, rozprowadzamy odrobiną zimnego mleka, wlewamy do reszty gotującego się mleka i chwilkę gotujemy. Studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem, a potem z dodawanym po łyżce zimnym budyniem.
Na biszkopt (który można nasączyć np. wodą z cytryną i cukrem lub wodą z cukrem i odrobiną alkoholu) wykładamy zimne jabłka, a na jabłka krem. Dekorujemy według uznania.Źródło: Rewia