Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z zapiekanymi brzoskwiniami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Składniki
Białka schłodź, połącz z octem i sokiem z pomarańczy. Ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Dwie tortownice wyłóż pergaminem. Na spodach rozsmaruj po porcji masy. W jednym blacie na środku zrób wgłębienie. Susz 60 minut w 100oC.
Brzoskwinie rozetnij, usuń pestki. Miąższ potnij na cząstki, posmaruj masłem. Piecz 15 minut w temp. 180oC.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Przełóż nią zimne blaty. Na torciku ułóż brzoskwinie. Udekoruj melisą i cukrem pudrem.Źródło: Naj