Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z zapiekanymi brzoskwiniami"
Brzoskwinie w syropie to doskonały dodatek do ciast, deserów czy sałatek owoc...
Odsłon: 286
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4704
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8875
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4704
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8875
Składniki
Białka schłodź, połącz z octem i sokiem z pomarańczy. Ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Dwie tortownice wyłóż pergaminem. Na spodach rozsmaruj po porcji masy. W jednym blacie na środku zrób wgłębienie. Susz 60 minut w 100oC.
Brzoskwinie rozetnij, usuń pestki. Miąższ potnij na cząstki, posmaruj masłem. Piecz 15 minut w temp. 180oC.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Przełóż nią zimne blaty. Na torciku ułóż brzoskwinie. Udekoruj melisą i cukrem pudrem.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Desery
Tanie ciasto z rabarbarem
Desery
Ptasie mleczko z truskawkami
Murzynek z truskawkami
Upieczemy ciasto bardzo popularne, czyli murzynka, ale dodamy do niego truska...
Odsłon: 17
Ciasto Piękna Helena
Przygotowanie ciasta Piękna Helena może być doskonałym sposobem na stworzenie...
Odsłon: 1265