Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z zapiekanymi brzoskwiniami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25800
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2858
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1351
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25800
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2858
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1351
Składniki
Białka schłodź, połącz z octem i sokiem z pomarańczy. Ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Dwie tortownice wyłóż pergaminem. Na spodach rozsmaruj po porcji masy. W jednym blacie na środku zrób wgłębienie. Susz 60 minut w 100oC.
Brzoskwinie rozetnij, usuń pestki. Miąższ potnij na cząstki, posmaruj masłem. Piecz 15 minut w temp. 180oC.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Przełóż nią zimne blaty. Na torciku ułóż brzoskwinie. Udekoruj melisą i cukrem pudrem.Źródło: Naj