Do góry

Desery Przepis na:

Tort Ajerkoniakowy dla zapracowanych

Tort Ajerkoniakowy dla zapracowanych

Autor:

Przepisów i artykułów: 295 Ocena: 1944

Dodano:

Odsłon: 1862

Tak naprawdę ten tort to takie proste rozwiązanie dla wszystkich, którzy maja mało czasu. Tort Ajerkoniakowy jest pyszny i puszysty. Dobrze przy tym trzyma wilgoć. Nie jest suchy. Smakiem przypomina dobre torty z najdroższych cukierni.

Składniki

  • ciasto czekoladowe
  • gotowa mieszanka na ciasto czekoladowe 350 g
  • olej 100 ml
  • woda 100 ml
  • jajka 6 szt.
  • krem ajerkoniakowy
  • mleko 3,2% 300 ml
  • gotowy krem ajekroniakowy 250 g
  • krem matcha
  • mleko 3,2% 300 ml
  • gotowy krem matcha 250 g
  • nasączenie
  • woda 50 ml
  • sok z cytryny 30 ml
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tort Ajerkoniakowy dla zapracowanych

Przygotowanie

  1. Ciasto czekoladowe: Gotową mieszankę miksuję wraz z olejem, wodą oraz jajkami. Miksuję przez 5 minut. Tortownicę wysmarowuje masłem i obsypuję bułką tartą. Piekę około 50 minut. Studzę. Kroję na trzy części.
    Krem ajerkoniakowy: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem.
    Krem matcha: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem.
    Nasączenie: Wodę łączę z sokiem z cytryny.
    Blaty ciasta nasączam. Na poszczególnym blacie smaruję krem ajerkoniakowym. Boki i wierzch ciasta dekoruję kremem matcha. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.

  2. Zapraszam do mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń