Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort arbuzowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8378
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 494
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8378
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 494
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, a następnie dodaj cukier, żółtka, mąkę i proszek.
Ciasto wymieszaj i przełóż do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30 minut w 180°C.
Z arbuza wyjmij pestki i zmiksuj razem z melonem (odłóż 1/4 owoca).
Powstały mus połącz z jogurtem greckim i cukrem. Żelatynę namocz w wodzie, wsyp do niej galaretkę, po czym dodaj do reszty składników.
Zalej biszkopt tężejącą masą owocową oraz drugą galaretką. Wierzch udekoruj kawałkami pozostałego melona i wstaw tort do lodówki.
<strong>Katarzyna Sycik z Konina</strong>Źródło: Super TV