Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175*C przez 45 minut,studzimy,kroimy biszkopt na 3 placki.Żelatynę namaczamy w 12 szkl.zimnej,przegotowanej wodzie,rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno,dodajemy żelatynę,przekładamy placki wcześniej nasączając każdy winem,chłodzimy.Margarynę ubijamy na puszysto,jajko z cukrem osobno też na puszystą masę,łączymy z aromatem i spirytusem ,mieszamy wszystko razem,obsmarowujemy kremem tort,schładzamy.
Masę cukrową rozwałkowujemy na cienko,obkładamy torta,2 trójkątne kawałki formujemy imitując materiał,układamy kwiatki i tradycyjnie czekamy na pochwały...