Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 95
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 181
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 95
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 181
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175*C przez 45 minut,studzimy,kroimy biszkopt na 3 placki.Żelatynę namaczamy w 12 szkl.zimnej,przegotowanej wodzie,rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno,dodajemy żelatynę,przekładamy placki wcześniej nasączając każdy winem,chłodzimy.Margarynę ubijamy na puszysto,jajko z cukrem osobno też na puszystą masę,łączymy z aromatem i spirytusem ,mieszamy wszystko razem,obsmarowujemy kremem tort,schładzamy.
Masę cukrową rozwałkowujemy na cienko,obkładamy torta,2 trójkątne kawałki formujemy imitując materiał,układamy kwiatki i tradycyjnie czekamy na pochwały...