Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175*C przez 45 minut,studzimy,kroimy biszkopt na 3 placki.Żelatynę namaczamy w 12 szkl.zimnej,przegotowanej wodzie,rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno,dodajemy żelatynę,przekładamy placki wcześniej nasączając każdy winem,chłodzimy.Margarynę ubijamy na puszysto,jajko z cukrem osobno też na puszystą masę,łączymy z aromatem i spirytusem ,mieszamy wszystko razem,obsmarowujemy kremem tort,schładzamy.
Masę cukrową rozwałkowujemy na cienko,obkładamy torta,2 trójkątne kawałki formujemy imitując materiał,układamy kwiatki i tradycyjnie czekamy na pochwały...