Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort biszkoptowy"
Jajka ubijamy z cukrem i sokiem z cytryny, dodajemy mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do przygotowanej formy (26 cm) i pieczemy 30 minut w piekarniku o temperaturze 170°C. Schłodzony korpus przekrawamy na dwa blaty. Jedną część wkładamy do formy.
Ser miksujemy z jogurtem, sokiem z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Truskawki myjemy. 1/5 z nich kroimy na mniejsze części i dodajemy do sera. Łączymy z ubitą na sztywno śmietaną i przygotowanym według instrukcji na opakowaniu zagęszczaczem do śmietany (np. śmietan-fix).
2/3 kremu wykładamy na dolną część tortu. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałym kremem. Odstawiamy do stężenia. Resztę truskawek kroimy w plasterki, układamy na torcie i zalewamy tężejącą galaretką owocową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu, ale używając tylko 1/2 porcji wody.
Wartość odżywcza 1 porcji 290 kcal Białko 15,1 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 84 gŹródło: Rewia
Wypieki z ciasta biszkoptowego mają duże zastosowanie w gospodarstwie domowym...
Odsłon: 20930
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 668
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 120
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 96
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 188
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 668
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 120
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 96
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 188
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i sokiem z cytryny, dodajemy mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do przygotowanej formy (26 cm) i pieczemy 30 minut w piekarniku o temperaturze 170°C. Schłodzony korpus przekrawamy na dwa blaty. Jedną część wkładamy do formy.
Ser miksujemy z jogurtem, sokiem z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Truskawki myjemy. 1/5 z nich kroimy na mniejsze części i dodajemy do sera. Łączymy z ubitą na sztywno śmietaną i przygotowanym według instrukcji na opakowaniu zagęszczaczem do śmietany (np. śmietan-fix).
2/3 kremu wykładamy na dolną część tortu. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałym kremem. Odstawiamy do stężenia. Resztę truskawek kroimy w plasterki, układamy na torcie i zalewamy tężejącą galaretką owocową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu, ale używając tylko 1/2 porcji wody.
Wartość odżywcza 1 porcji 290 kcal Białko 15,1 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 84 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 55
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 156