Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort brzoskwiniowy z ajerkoniakiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12129
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2531
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12129
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2531
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbij jajka. Orzechy zmiel, połącz z czekoladą i proszkiem do pieczenia.
Porcjami wsyp do masy. Wymieszaj. Przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w temperaturze 175oC. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku.
Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem i żelatyną. Biszkopt posmaruj 4 łyżkami kremu. Połóż osączone brzoskwinie. Przykryj resztą kremu. W brzeg wbij rurki. Chłodź 5 godzin. Udekoruj np. rozetkami bitej śmietany, plasterkami brzoskwiń i ajerkoniakiem.Źródło: Naj