Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort brzoskwiniowy z ajerkoniakiem"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3887
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19805
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2948
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4081
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3887
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19805
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2948
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4081
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbij jajka. Orzechy zmiel, połącz z czekoladą i proszkiem do pieczenia.
Porcjami wsyp do masy. Wymieszaj. Przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w temperaturze 175oC. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku.
Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem i żelatyną. Biszkopt posmaruj 4 łyżkami kremu. Połóż osączone brzoskwinie. Przykryj resztą kremu. W brzeg wbij rurki. Chłodź 5 godzin. Udekoruj np. rozetkami bitej śmietany, plasterkami brzoskwiń i ajerkoniakiem.Źródło: Naj