Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort brzoskwiniowy z ajerkoniakiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbij jajka. Orzechy zmiel, połącz z czekoladą i proszkiem do pieczenia.
Porcjami wsyp do masy. Wymieszaj. Przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w temperaturze 175oC. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku.
Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem i żelatyną. Biszkopt posmaruj 4 łyżkami kremu. Połóż osączone brzoskwinie. Przykryj resztą kremu. W brzeg wbij rurki. Chłodź 5 godzin. Udekoruj np. rozetkami bitej śmietany, plasterkami brzoskwiń i ajerkoniakiem.Źródło: Naj