Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort brzoskwiniowy z ajerkoniakiem"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10373
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423399
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10373
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423399
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbij jajka. Orzechy zmiel, połącz z czekoladą i proszkiem do pieczenia.
Porcjami wsyp do masy. Wymieszaj. Przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w temperaturze 175oC. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku.
Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem i żelatyną. Biszkopt posmaruj 4 łyżkami kremu. Połóż osączone brzoskwinie. Przykryj resztą kremu. W brzeg wbij rurki. Chłodź 5 godzin. Udekoruj np. rozetkami bitej śmietany, plasterkami brzoskwiń i ajerkoniakiem.Źródło: Naj