Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort hiszpański"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Ubij białka, dodaj resztę składników i upiecz biszkopt. Wymieszaj ponczu i nasącz zimny biszkopt. Zmiel orzechy. Utrzyj masło, ucierając, dodaj orzechy i pozostałe masy. Na koniec wsyp bezy i wymieszaj.
Rozłóż masę na biszkopcie. Wierzch i boki tortu posyp grubo posiekanymi orzechami. Stop czekoladę razem ze śmietaną. Polej tort, posyp go bezami. Wstaw do lodówki na noc.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie