Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort jogurtowy z brzoskwiniami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3798
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 237
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 213
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3798
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 237
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 213
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij, dosypując 1/2 szkl. cukru i 1 cukier waniliowy. Połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem, wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj biszkopt. Piecz 20 min w temp. 175°C. Wyjmij, wystudź.
Z ciastek odetnij jeden brzeg. Brzoskwinie z jednej puszki osącz. Połowę pokrój na duże kawałki. Rozłóż na biszkoptowym spodzie. Wokół brzegu formy ustaw biszkopty. Pozostałe brzoskwinie potnij na kawałeczki. Żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z resztą cukru i cukru waniliowego. Połącz z jogurtem i żelatyną. Wymieszaj z kawałkami brzoskwiń. 2/3 masy wyłóż na biszkopt. Przykryj odciętymi kawałkami ciastek. Rozsmaruj resztę masy. Schłodź.
Brzoskwinie z drugiej puszki zmiksuj, zagotuj. W musie rozpuść galaretkę. Wystudź, rozsmaruj na cieście. Schłodź. Ozdób wg uznania.Źródło: Naj