Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 251
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 369
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 239
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 251
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 369
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 239
Składniki
Masa jasna: Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna: Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. W tortownicy układamy na dnie warstwę biszkoptów. Na biszkoptach układamy masę jasną. Na masie jasnej układamy warstwę biszkoptów. Na biszkoptach układamy warstwę ciemnej masy. Na masie ciemnej układamy ostatnie biszkopty. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Rozpuszczamy czekoladę gorzką. Dekorują nią ciasto