Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort kokosowy"
Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)
Odsłon: 103837
Nie każdy wie jak ubić śmietanę, aby nam się nie zwarzyła. To nie jest trudne...
Odsłon: 1598
Przepis na pyszny i zdrowy chleb, który zrobisz łatwiej niż myślisz!
Odsłon: 18097
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 428
Składniki
Masa: 2,5 szkl. mleka, cukier wanil., 4 łyżki cukru, budyń, 25 dag masła, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, łyżeczka tortowej, aromat śmietankowy, 3 łyżki startej czekolady, 5 kostek czekolady, 2 brzoskwinie z puszki, 30 biszkoptów.
Biszkopt cytrynowy: ubij białka z cukrem, dodaj pozostałe . Upiecz ciasto, przekrój na 2 krążki. Biszkopt kokosowy: ubij białka z cukrem. Wsyp resztę składników. Upiecz ciasto (15 min w temp. 180°C).
Ugotuj budyń z cukrem i cukrem waniliowym. Zimny utrzyj z masłem oraz aromatem śmietanowym. Podziel masę na 2 części, do jednej wsyp startą i pokrojoną czekoladę. Do drugiej – pokrojone brzoskwinie. Kremami przełóż blaty ciasta, boki obłóż biszkoptami.
Porcje: 15. : 100 min. Cena: 2,20 zł. Kalorie: 460.
Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Nowej Wsi
Przepisy Desery
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 253
Najprostsze cake pops
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 2953