Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort mięsno- kapuściany"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 408
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 408
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
ok. 65 minut
Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać mięso mielone. Przesmażyć razem, lekko rumieniąc.
Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać koncentrat, ew. cukier. Przestudzić, wymieszać z jajkiem i ryżem. W tortownicy wysmarowanej resztą oliwy wykładać warstwami liście kapusty i farsz. Wierzch ma stanowić kapusta.
Tort kapuściany wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC na ok. 40 min. Na ostatnie 10 minut wstawić do piekarnika pomidorki cherry. Tort wyłożyć na półmisek, udekorować pomidorkami, posypać umytym i posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Twoje Imperium