Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort mięsno- kapuściany"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15121
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15121
Składniki
ok. 65 minut
Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać mięso mielone. Przesmażyć razem, lekko rumieniąc.
Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać koncentrat, ew. cukier. Przestudzić, wymieszać z jajkiem i ryżem. W tortownicy wysmarowanej resztą oliwy wykładać warstwami liście kapusty i farsz. Wierzch ma stanowić kapusta.
Tort kapuściany wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC na ok. 40 min. Na ostatnie 10 minut wstawić do piekarnika pomidorki cherry. Tort wyłożyć na półmisek, udekorować pomidorkami, posypać umytym i posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Twoje Imperium