Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort mięsno- kapuściany"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457314
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1354
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2193
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457314
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1354
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2193
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Składniki
ok. 65 minut
Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać mięso mielone. Przesmażyć razem, lekko rumieniąc.
Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać koncentrat, ew. cukier. Przestudzić, wymieszać z jajkiem i ryżem. W tortownicy wysmarowanej resztą oliwy wykładać warstwami liście kapusty i farsz. Wierzch ma stanowić kapusta.
Tort kapuściany wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC na ok. 40 min. Na ostatnie 10 minut wstawić do piekarnika pomidorki cherry. Tort wyłożyć na półmisek, udekorować pomidorkami, posypać umytym i posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Twoje Imperium