Do góry

Desery Przepis na:

Tort "migdałowe rafaello"

Tort migdałowe rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Tort "migdałowe rafaello""

Składniki

  • Ciasto zrobiło furorę wśród domowników
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 400 ml mleka kokosowego, po 4 łyżki wiórek kokosowych, płatków migdałowych i jogurtu naturalnego, po 2 łyżki aromatu migdałowego, cukru i żelatyny, łyżka cukru pudru

  2. Mleko kokosowe wlej do rondelka, dodaj wiórki kokosowe, płatki migdałowe, cukier i aromat migdałowy, wymieszaj, zagotuj. Masę przestudź.

  3. Żelatynę namocz, rozpuść. Wlej do masy kokosowej, połącz. Przelej do formy (np. keksówki), wstaw na 3 godziny do lodówki. Jogurt utrzyj z cukrem pudrem. Ciasto pokrój, podaj na jogurcie. Ozdób czekoladą i płatkami.

  4. Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń