Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort orzechowy z masą budyniową"
Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, po łącz z żółtkami. Do mąki domieszaj orze chy, proszek i skórkę. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 40 minut w temp. 175 st. Wystudź, rozetnij na 5–6 cienkich blatów.
Krem: z mleka, proszku budyniowego oraz cukru ugotuj gęsty budyń. Wystudź go i utrzyj z masłem oraz kawą. Blaty przełóż kremem. Schłodź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Posmaruj nią boki ciasta. Obsyp je zrumienionymi płatkami migdałowymi. Wierzch oblej lukrem.
Polewę stop, przełóż do szprycy z małym otworkiem. Wyciśnij na lukier paseczki, formując kółka. Co kilka centymetrów przeciągnij po nich wykałaczką, zaczynając od brzegu i kierując się do środka, tak by powstał dekoracyjny wzór.Źródło: Tina
Dziś druga odsłona babeczek urodzinowych mojego syna,tym razem zrobiłam z mas...
Odsłon: 1782
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2480
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42333
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2469
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2480
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42333
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2469
Składniki
Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, po łącz z żółtkami. Do mąki domieszaj orze chy, proszek i skórkę. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 40 minut w temp. 175 st. Wystudź, rozetnij na 5–6 cienkich blatów.
Krem: z mleka, proszku budyniowego oraz cukru ugotuj gęsty budyń. Wystudź go i utrzyj z masłem oraz kawą. Blaty przełóż kremem. Schłodź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Posmaruj nią boki ciasta. Obsyp je zrumienionymi płatkami migdałowymi. Wierzch oblej lukrem.
Polewę stop, przełóż do szprycy z małym otworkiem. Wyciśnij na lukier paseczki, formując kółka. Co kilka centymetrów przeciągnij po nich wykałaczką, zaczynając od brzegu i kierując się do środka, tak by powstał dekoracyjny wzór.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka brzoskwinie
Desery
Ciasto czekoladowe z owocami
Desery
Muffinki z kawałkami gruszek
Desery
Najłatwiejszy placek ze śliwkami
Ciasteczka brzoskwinie
Ciasteczka brzoskwinie to przykład pięknego, włoskiego deseru. Jest on pracoc...
Odsłon: 486
Ciasto czekoladowe z owocami
Pyszne ciasto czekoladowe z malinami i jeżynami
Odsłon: 36