Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort orzechowy z rumem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli. Żółtka wymieszaj z octem i proszkiem do pieczenia. Gdy pojawi się piana (po ok. 5 min), dodaj do białek, wsyp cukier, zmiksuj. Dodaj mąkę i orzechy, połącz. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na trzy placki.
Krem: masło zmiksuj. Czekolady i kremówkę stop w kąpieli wodnej. Wsyp kawę, wymieszaj. Ostudź. Masę dodawaj do masła, miksując. Wlej rum. Krem wstaw na 30 min do lodówki.
Biszkopty polej rumem z dodatkiem ciepłej wody. Spodnie ciasto pos maruj marmoladą. Przykryj drugim plackiem, posmaruj połową kremu. Ułóż trzecie ciasto, wierzch i boki tortu posmaruj resztą kremu. Udekoruj orzechami i ziarnami kawy. Wstaw na noc do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie