Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort pomarańczowy"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19248
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19248
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawaj po jednej łyżce cukru, a potem po jednym żółtku (nie powinno to trwać dłużej niż 6 minut). Dodaj mąkę, wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, wlej masę, piecz przez 50 minut w temperaturze 160° C.
Śmietanę ubij, dodaj cukier i żelatynę. Biszkopt przekrój na trzy części. Pierwszą część posmaruj dżemem, przykryj drugą, którą posmaruj śmietaną, podobnie zrób z trzecią częścią.
Udekoruj cząstkami pomarańczy, zalej tężejącą galaretką, posyp płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień