Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort pomarańczowy"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2161
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421405
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2161
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421405
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawaj po jednej łyżce cukru, a potem po jednym żółtku (nie powinno to trwać dłużej niż 6 minut). Dodaj mąkę, wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, wlej masę, piecz przez 50 minut w temperaturze 160° C.
Śmietanę ubij, dodaj cukier i żelatynę. Biszkopt przekrój na trzy części. Pierwszą część posmaruj dżemem, przykryj drugą, którą posmaruj śmietaną, podobnie zrób z trzecią częścią.
Udekoruj cząstkami pomarańczy, zalej tężejącą galaretką, posyp płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień