Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort pomarańczowy"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10489
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3125
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2224
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10489
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3125
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2224
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawaj po jednej łyżce cukru, a potem po jednym żółtku (nie powinno to trwać dłużej niż 6 minut). Dodaj mąkę, wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, wlej masę, piecz przez 50 minut w temperaturze 160° C.
Śmietanę ubij, dodaj cukier i żelatynę. Biszkopt przekrój na trzy części. Pierwszą część posmaruj dżemem, przykryj drugą, którą posmaruj śmietaną, podobnie zrób z trzecią częścią.
Udekoruj cząstkami pomarańczy, zalej tężejącą galaretką, posyp płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień