Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu pyszny lekki wszystkim smakuje ładnie wygląda
Przygotowanie biszkoptu
Żółtka oddzielić od białek. Połowę cukru pudru i cukier wanilinowy wsypać do żółtek i utrzeć na puszystą masę. Przesiane mąki zmieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z pozostałą ilością cukru pudru na sztywną pianę i dodać do utartych żółtek. Delikatnie wymieszać całość, dodając po trochu mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką spodu tortownicy o średnicy 26 cm. Piec około 45 minut.
Po ostygnięciu biszkopt przekroić na trzy części. Kolejne części biszkopta namaczamy sokiem z brzoskwiń z puszki.
przygotowanie mas masy przygotowujemy oddzielnie w dwóch naczyniach, jedną śmietankową drugą malinową. 500 ml schłodzonej śmietanki miksujemy na najwyższych obrotach gdy zgęstnieje dodajemy jedno opakowanie masy i miksujemy króciutko na najniższych obrotach, tak samo przygotowujemy drugi smak masy śmietanowej
Blaty biszkoptu namaczamy sokiem z brzoskwiń, przekładamy masami śmietanowymi i dekorujemy według własnego pomysłu. Ja dodałam jeszcze różyczki z opłatka oraz napis z czekoladowych literek
Smacznego
Proste w wykonaniu kolorowe ciasto zapraszam po przepis.
Odsłon: 446
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 138
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 51
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2884
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 89
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 138
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 51
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2884
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 89
Składniki
Przygotowanie biszkoptu Żółtka oddzielić od białek. Połowę cukru pudru i cukier wanilinowy wsypać do żółtek i utrzeć na puszystą masę. Przesiane mąki zmieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z pozostałą ilością cukru pudru na sztywną pianę i dodać do utartych żółtek. Delikatnie wymieszać całość, dodając po trochu mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką spodu tortownicy o średnicy 26 cm. Piec około 45 minut. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na trzy części. Kolejne części biszkopta namaczamy sokiem z brzoskwiń z puszki.
przygotowanie mas masy przygotowujemy oddzielnie w dwóch naczyniach, jedną śmietankową drugą malinową. 500 ml schłodzonej śmietanki miksujemy na najwyższych obrotach gdy zgęstnieje dodajemy jedno opakowanie masy i miksujemy króciutko na najniższych obrotach, tak samo przygotowujemy drugi smak masy śmietanowej Blaty biszkoptu namaczamy sokiem z brzoskwiń, przekładamy masami śmietanowymi i dekorujemy według własnego pomysłu. Ja dodałam jeszcze różyczki z opłatka oraz napis z czekoladowych literek Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Desery
Pomarańczowo-czekoladowy deser
Desery
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Sernik na zimno z owocową wkładką
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 6
Ciastka z truskawkowym zefirem
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 12