Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu pyszny lekki wszystkim smakuje ładnie wygląda
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3876
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1337
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3876
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1337
Składniki
Przygotowanie biszkoptu Żółtka oddzielić od białek. Połowę cukru pudru i cukier wanilinowy wsypać do żółtek i utrzeć na puszystą masę. Przesiane mąki zmieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z pozostałą ilością cukru pudru na sztywną pianę i dodać do utartych żółtek. Delikatnie wymieszać całość, dodając po trochu mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką spodu tortownicy o średnicy 26 cm. Piec około 45 minut. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na trzy części. Kolejne części biszkopta namaczamy sokiem z brzoskwiń z puszki.
przygotowanie mas masy przygotowujemy oddzielnie w dwóch naczyniach, jedną śmietankową drugą malinową. 500 ml schłodzonej śmietanki miksujemy na najwyższych obrotach gdy zgęstnieje dodajemy jedno opakowanie masy i miksujemy króciutko na najniższych obrotach, tak samo przygotowujemy drugi smak masy śmietanowej Blaty biszkoptu namaczamy sokiem z brzoskwiń, przekładamy masami śmietanowymi i dekorujemy według własnego pomysłu. Ja dodałam jeszcze różyczki z opłatka oraz napis z czekoladowych literek Smacznego