Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na własnym Biszkopcie z Masą Plastyczna
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19110
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19110
Składniki
Biszkopt: Białka z solą i cukrem ubijamy na sztywna piane po ubiciu dodajemy po 1 żółtku na koniec dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia i budyń mieszając już łyżką. Na koniec dodajemy 2 łyżki oleju (broń boże nie oliwy z oliwek) i wylewamy na posmarowana i posypana bułka tartą tortownice. Do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 45 minut . Po upieczeniu zostawiamy na 10-15 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.
Krem: Mocno schłodzoną Śmietanke 0,5 litra ubijamy na gesto dodajemy krem z proszku na gesto ubijamy smarujemy przeciete warstwy biszkoptu
Masa Plastyczna: pianki topimy na malutkim gazie w garnku mieszajac zeby nie przypaliły sie . Po rozpuszczeniu szybko dodajemy cukier puder wyrabiajac ciasto . na koniec zostawiamy albo biały albo barwimy i rozwalkowywujemy na bardzo cienki placek