Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z białą czekoladą i perełkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 106
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 92
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2139
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 478
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 483
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 106
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 92
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2139
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 478
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 483
Składniki
Rozpuść w rondelku 200 g czekolady. Wylej na wyłożoną papierem do pieczenia formę i rozprowadź cienką warstwą. Gdy zastygnie, zdejmij szpatułką i połam na kawałki.
Posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o śr. 20 cm. Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Podgrzewając, wymieszaj masło, 300 g czekolady, mleko, cukier i esencję. Ostudź, dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksuj.
Przełóż do formy, piecz 60-70 minut. Ostudzone ciasto przekrój w poprzek na 3 blaty. Ubij mikserem twarożek i masło na krem, dodaj cukier. Kremem przełóż warstwy, posmaruj boki i wierzch. Obłóż boki czekoladą, wierzch posyp perełkami.
Czas przygotowania: ok. 100 minut (plus 3 godziny chłodzenia) • 12 porcji • 650 kcal/porcja • koszt: 3 zł/porcja.Źródło: Olivia