Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki torcik z bitą śmietaną i owocami.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić. W drugiej misce żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym (należy ucierac do momentu aż pojawią się pęcheszyki powietrza) . Dodać mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok.40-45 min w temp. 180 stopni.
Po wystudzeniu tortu, należy przekroic go na 3 placki. Do szklanki z wodą wlac alkohol i sok z cytryny, wymieszac i nasączyc placki. Bitą śmietanę ubic - przed ubijaniem śmietana musi być dobrze schłodzona. W trakcie ubijania dodac cukier pudr. Przełożyc nasączone placki. Tort udekorowac dowolnymi owocami. Ja najczęściej dekoruję mandarynkami, winogronami lub ananasem z puszki do tego rodzynki i czekolada.