Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z wiśniową nutą"
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457711
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1447
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 581
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457711
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1447
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 581
Składniki
Jajka ubij na parze z cukrem pudrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść według przepisu. Rabarbar oczyść, pokrój na kawałki. Gotuj je 5 minut w soku z cukrem. Proszek budyniowy wymieszaj z 8 łyżkami wody. Dodaj do rabarbaru, zagotuj i wystudź. Twaróg wymieszaj z żelatyną.
Połowę sera połącz z 1/2 masy rabarbarowej. Do reszty sera dodaj 1/4 masy z rabarbaru. Na spód wylej ciemniejszą masę, potem jaśniejszą. Schładzaj godzinę. Następnie na torcie rozsmaruj pozostałą masę z rabarbaru. Schłodź. Udekoruj bitą śmietaną i ew. rabarbarem.Źródło: Naj