Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sernik na herbatnikach to jeden z moich ulubionych przepisów. Sernik na herbatnikach jest dosyć łatwym przepisem. Nie wymaga mozolnego zagniatania składników, co w efekcie skraca znacząco czas przygotowania ciasta. Sernik na herbatnikach jest bardzo puszysty co powoduje, że wprost rozpływa się w ustach. Mój przepis na tradycyjny sernik na herbatnikach wzbogaciłam o dodatek rodzynek, ale możecie spokojnie pominąć je jeśli ich nie lubicie. Puszysty sernik na herbatnikach gości u mnie w rodzinie od dawna, pora aby i u was zagościł na dłużej. Polecam!
Żeberka w czarnej wędzonej herbacie. Przepis na to danie pochodzi z 248 odcin...
Odsłon: 2397
Kruche faworki według przepisu Ewy Wachowicz. Przepis na ten karnawałowy przy...
Odsłon: 51938
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3725
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 211
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 227
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3725
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 211
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 227
Składniki
Rodzynki parzymy w gorącej wodzie. Odsączamy i posypujemy mąką pszenną. Żółtka oddzielamy od białek. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodajemy pojedynczo po jednym żółtku, nie przerywając ucierania. Do utartego masła dodajemy partiami ser. Krótko miksujemy. Do masy serowej dodajemy proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Krótko miksujemy. Dodajemy jeszcze rodzynki, które łączymy z masa za pomocą drewnianej łyżki. Białka ubijamy na sztywno. Ubitą pianę ostrożnie łączymy z masą serową. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dno formy układamy herbatniki na które wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy 70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodaję miękkie masło. Całość mieszam i polewam wystudzone ciasto. Dowolnie dekoruję.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 51
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 390