Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawki w pistacjowej panierce"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 917
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14622
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 917
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14622
Składniki
Truskawki umyj, osusz. Ser mascarpone dopraw szczyptą soli i białego pieprzu. Orzechy pistacjowe zmiel w młynku lub zmiksuj.
400 g truskawek obtocz w serku, a następnie panieruj w rozdrobnionych orzechach. Odstaw do lodówki.
Zrób sos: 200 g truskawek wrzuć do garnka, posyp cukrem i gotuj, aż puszczą sok. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Zmiksuj. Przekrojone na pół truskawki podawaj z sosem.
porcje, : 20 minut, 502 kcal, ok. 4 zł za porcjęŹródło: Olivia