Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawki w pistacjowej panierce"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1883
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5702
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1883
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5702
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Składniki
Truskawki umyj, osusz. Ser mascarpone dopraw szczyptą soli i białego pieprzu. Orzechy pistacjowe zmiel w młynku lub zmiksuj.
400 g truskawek obtocz w serku, a następnie panieruj w rozdrobnionych orzechach. Odstaw do lodówki.
Zrób sos: 200 g truskawek wrzuć do garnka, posyp cukrem i gotuj, aż puszczą sok. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Zmiksuj. Przekrojone na pół truskawki podawaj z sosem.
porcje, : 20 minut, 502 kcal, ok. 4 zł za porcjęŹródło: Olivia