Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo pyszny deser dla dzieci jak i dla do rosłych.Sezon truskawkowy to mnóstwo potraw z tym owocem i można się nim delektować bardzo krótko.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100003
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100003
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Truskawki umyj delikatnie pod bieżącą wodą,pozostaw do wyschnięcia na ściereczce.Nie usuwaj szypułek.Margarynę rozpuść w niewielkim rondelku.Dodaj do niej łyżkę wody,czubatą łyżkę kakao(najlepiej ciemnego,holenderskiego).Składniki gotujemy na niewielkim ogniu,cały czas mieszając,dopóki cukier się nie rozpuści.Odstaw polewę na kilkanaście minut ,by zaczęła lekko tężeć.Następnie osuszone owoce chwytaj za szypułki,a ich czubki zanurzaj w polewie czekoladowej.Odkładaj na pergamin do zastygnięcia.Podawaj do 2-3 godzin po przyrządzeniu.