Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo pyszny deser dla dzieci jak i dla do rosłych.Sezon truskawkowy to mnóstwo potraw z tym owocem i można się nim delektować bardzo krótko.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118308
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8460
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3127
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2213
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1577
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118308
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8460
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3127
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2213
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1577
Składniki
Truskawki umyj delikatnie pod bieżącą wodą,pozostaw do wyschnięcia na ściereczce.Nie usuwaj szypułek.Margarynę rozpuść w niewielkim rondelku.Dodaj do niej łyżkę wody,czubatą łyżkę kakao(najlepiej ciemnego,holenderskiego).Składniki gotujemy na niewielkim ogniu,cały czas mieszając,dopóki cukier się nie rozpuści.Odstaw polewę na kilkanaście minut ,by zaczęła lekko tężeć.Następnie osuszone owoce chwytaj za szypułki,a ich czubki zanurzaj w polewie czekoladowej.Odkładaj na pergamin do zastygnięcia.Podawaj do 2-3 godzin po przyrządzeniu.