Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Truskawkowa rolada"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Składniki
Umyj truskawki, a kilka odłóż do dekoracji. Pozostałe odszypułkuj i pokrój w małe kawałki.
Roztop każdą czekoladę oddzielnie w metalowych miskach w gorącej kąpieli wodnej. Twaróg ubij z cukrem. Żelatynę przygotuj według wskazań na opakowaniu i wmieszaj do masy twarogowej. Ubij na sztywno śmietanę, dodaj do kremu i wymieszaj. Podziel krem na trzy części, a każdą z nich wymieszaj z innym rodzajem czekolady. Do kremu z białą i gorzką czekoladą dodaj kawałki truskawek.
Formę na roladę wyłóż folią aluminiową. Na dnie rozsmaruj krem z białej, potem mlecznej, a wierzch z gorzkiej czekolady. Roladę wstaw na noc do lodówki do stężenia. Udekoruj truskawkami i wiórkami czekoladowymi.Źródło: Tele Tydzień