Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Truskawkowa rolada"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 301
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 301
Składniki
Umyj truskawki, a kilka odłóż do dekoracji. Pozostałe odszypułkuj i pokrój w małe kawałki.
Roztop każdą czekoladę oddzielnie w metalowych miskach w gorącej kąpieli wodnej. Twaróg ubij z cukrem. Żelatynę przygotuj według wskazań na opakowaniu i wmieszaj do masy twarogowej. Ubij na sztywno śmietanę, dodaj do kremu i wymieszaj. Podziel krem na trzy części, a każdą z nich wymieszaj z innym rodzajem czekolady. Do kremu z białą i gorzką czekoladą dodaj kawałki truskawek.
Formę na roladę wyłóż folią aluminiową. Na dnie rozsmaruj krem z białej, potem mlecznej, a wierzch z gorzkiej czekolady. Roladę wstaw na noc do lodówki do stężenia. Udekoruj truskawkami i wiórkami czekoladowymi.Źródło: Tele Tydzień