Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowe muffinki"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
W jednym naczyniu mieszamy suche : mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugim mokre: jajka, mleko, olej.
Zmiksowane mokre wlewamy do suchych i krótko mieszamy. Dodajemy umyte, przygotowane owoce, mieszamy.
Wszystkie kruszonki rozcieramy palcami.
Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, po czym wypełniamy ciastem. Posypujemy kruszonką. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.Źródło: Rewia