Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowe muffinki"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
Składniki
W jednym naczyniu mieszamy suche : mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugim mokre: jajka, mleko, olej.
Zmiksowane mokre wlewamy do suchych i krótko mieszamy. Dodajemy umyte, przygotowane owoce, mieszamy.
Wszystkie kruszonki rozcieramy palcami.
Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, po czym wypełniamy ciastem. Posypujemy kruszonką. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.Źródło: Rewia