Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowe muffinki"
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1228
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1051
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1228
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1051
Składniki
W jednym naczyniu mieszamy suche : mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugim mokre: jajka, mleko, olej.
Zmiksowane mokre wlewamy do suchych i krótko mieszamy. Dodajemy umyte, przygotowane owoce, mieszamy.
Wszystkie kruszonki rozcieramy palcami.
Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, po czym wypełniamy ciastem. Posypujemy kruszonką. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.Źródło: Rewia