Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 314
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 463
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1175
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 314
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 463
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1175
Składniki
Białka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i olej cały czas mieszając.Podzielić na 4 części:
Do 1 części dodać żółtka(6szt) i 1łyżkę śmietany.Wymieszać i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem podłużną wąską blaszkę.
Do 2 części dodać mak i 1 łyżkę śmietany,wyłożyć kupkami na pierwsze ciasto.
Do 3 części dodać kisiel i 1łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.
Do 4 części dodać kakao i 1 łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na poprzednią warstwę.
Całość wstawić do piekarnika i piec ok godziny