Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Składniki
Białka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i olej cały czas mieszając.Podzielić na 4 części:
Do 1 części dodać żółtka(6szt) i 1łyżkę śmietany.Wymieszać i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem podłużną wąską blaszkę.
Do 2 części dodać mak i 1 łyżkę śmietany,wyłożyć kupkami na pierwsze ciasto.
Do 3 części dodać kisiel i 1łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.
Do 4 części dodać kakao i 1 łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na poprzednią warstwę.
Całość wstawić do piekarnika i piec ok godziny