Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67456
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1845
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67456
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1845
Składniki
Białka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i olej cały czas mieszając.Podzielić na 4 części:
Do 1 części dodać żółtka(6szt) i 1łyżkę śmietany.Wymieszać i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem podłużną wąską blaszkę.
Do 2 części dodać mak i 1 łyżkę śmietany,wyłożyć kupkami na pierwsze ciasto.
Do 3 części dodać kisiel i 1łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.
Do 4 części dodać kakao i 1 łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na poprzednią warstwę.
Całość wstawić do piekarnika i piec ok godziny