Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Składniki
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej piany dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i wszystkie żółtka. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części.
- do 1 części dodać łyżkę kakao- do 2 części dodać 1 kisiel wiśniowy- do 3 części dodać 1 budyń waniliowy- do 4 części dodać 3 łyżki suchego maku
ciasto lać po 3 łyżki na środek blachy na zmianę w to samo miejsce. Piec około 30-35min. Gdy wystygnie przeciąć na pół.
KREM Mleko ubić na sztywno ze śnieżkami i dodać zimną tężejącą galaretkę. Można też dodać galaretkę pokrojoną w kostkę.
Gdy masa zacznie gęstnieć posmarować ciasto i przykryć drugim ciastem na wierzch posypać cukrem pudrem lub jeśli jest jeszcze krem to kremem i udekorować tartą czekoladą.