Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej piany dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i wszystkie żółtka. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części.
- do 1 części dodać łyżkę kakao- do 2 części dodać 1 kisiel wiśniowy- do 3 części dodać 1 budyń waniliowy- do 4 części dodać 3 łyżki suchego maku
ciasto lać po 3 łyżki na środek blachy na zmianę w to samo miejsce. Piec około 30-35min. Gdy wystygnie przeciąć na pół.
KREM Mleko ubić na sztywno ze śnieżkami i dodać zimną tężejącą galaretkę. Można też dodać galaretkę pokrojoną w kostkę.
Gdy masa zacznie gęstnieć posmarować ciasto i przykryć drugim ciastem na wierzch posypać cukrem pudrem lub jeśli jest jeszcze krem to kremem i udekorować tartą czekoladą.