Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twarożek wieloowocowy"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 555
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2592
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1883
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1143
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1732
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 555
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2592
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1883
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1143
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1732
Składniki
Owoce osącz z zalewy, pokrój na małe kawałki. Winogrona umyj, osusz. Z arbuza usuń pestki, wykrój specjalną łyżeczką zgrabne kulki. W misce wymieszaj przygotowane owoce.
dag cukru pudru wymieszaj z 2 łyżkami likieru amaretto. Polej owoce, wymieszaj. Rozłóż do pucharków.
Resztę cukru pudru, likieru wymieszaj z serkami, jogurtem, cukrem waniliowym oraz skórką startą z połowy cytryny.
Przełóż do szprycerki i udekoruj owoce. Połóż listki mięty.
Deser podaj schłodzony.
Porcje 15 Przygot. 20 min Cena 1,60 zł Kalorie 188 kcal
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie