Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twarożek wieloowocowy"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Owoce osącz z zalewy, pokrój na małe kawałki. Winogrona umyj, osusz. Z arbuza usuń pestki, wykrój specjalną łyżeczką zgrabne kulki. W misce wymieszaj przygotowane owoce.
dag cukru pudru wymieszaj z 2 łyżkami likieru amaretto. Polej owoce, wymieszaj. Rozłóż do pucharków.
Resztę cukru pudru, likieru wymieszaj z serkami, jogurtem, cukrem waniliowym oraz skórką startą z połowy cytryny.
Przełóż do szprycerki i udekoruj owoce. Połóż listki mięty.
Deser podaj schłodzony.
Porcje 15 Przygot. 20 min Cena 1,60 zł Kalorie 188 kcal
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie