Do góry

Desery Przepis na:

Twarożek wieloowocowy

Twarożek wieloowocowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Twarożek wieloowocowy"

Składniki

  • po puszce brzoskwiń i kiwi
  • 1/4 arbuza
  • kiść winogron
  • 7 dag cukru pudru
  • 25 dag jogurtu
  • 25 dag serka mascarpone
  • 25 dag twarożku
  • op. cukru waniliowego
  • cytryna
  • 4 łyżki likieru amaretto
  • mięta
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Twarożek wieloowocowy

Przygotowanie

  1. Owoce osącz z zalewy, pokrój na małe kawałki. Winogrona umyj, osusz. Z arbuza usuń pestki, wykrój specjalną łyżeczką zgrabne kulki. W misce wymieszaj przygotowane owoce.

  2. dag cukru pudru wymieszaj z 2 łyżkami likieru amaretto. Polej owoce, wymieszaj. Rozłóż do pucharków.

  3. Resztę cukru pudru, likieru wymieszaj z serkami, jogurtem, cukrem waniliowym oraz skórką startą z połowy cytryny.

  4. Przełóż do szprycerki i udekoruj owoce. Połóż listki mięty.

  5. Deser podaj schłodzony.

  6. Porcje 15 Przygot. 20 min Cena 1,60 zł Kalorie 188 kcal

  7. Maria Koper z Koronowa

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń