Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ucierany placek z porzeczkami i białą czekoladą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3397
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 602
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3741
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 533
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3397
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 602
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3741
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 533
Składniki
Czekoladę drobno posiekaj. Wymieszaj 20 dag masła z 12 dag cukru, 25 dag mąki i migdałami. Dodaj 10 dag czekolady. rozcieraj palcami, aż powstaną grudki. Przygotowaną kruszonkę włóż do lodówki. Porzeczki oczyść, opłucz, owoce oderwij od gałązek i dobrze osusz.
Pozostałe masło utrzyj z solą, resztą cukru i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka. Resztę mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę oraz pozostałą czekoladę. Dobrze wymieszaj.
Blachę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj ciasto ucierane. Rozłóż porzeczki. Owoce posyp kruszonką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 30 minut. Po upieczeniu dobrze wystudź. Podawaj np. z sosem waniliowym.
ok. 1 godziny, 1 porcja 370 kcal.Źródło: Tina