Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1542
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 803
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1542
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 803
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać masło, śmietanę, aromat waniliowy, wymieszać. Budyń połączyć z proszkiem do pieczenia i mąką. Składniki sypkie dodać do masy, wymieszać. Odłożyć kawałek ciasta, resztę rozwałkować. Wykrawać kółka. Z odłożonego ciasta formować uszy zajączka i przyklejać do głowy (kółka). Ciastka ułożyć na przygotowanej blasze i upiec. Buzie zajączków posmarować przygotowaną polewą, odstawić, by wystygła. Następnie pisakami namalować oczy,noski, wąsy.