Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1267
Dodano: 21.03.2008
Odsłon: 422
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać masło, śmietanę, aromat waniliowy, wymieszać. Budyń połączyć z proszkiem do pieczenia i mąką. Składniki sypkie dodać do masy, wymieszać. Odłożyć kawałek ciasta, resztę rozwałkować. Wykrawać kółka. Z odłożonego ciasta formować uszy zajączka i przyklejać do głowy (kółka). Ciastka ułożyć na przygotowanej blasze i upiec. Buzie zajączków posmarować przygotowaną polewą, odstawić, by wystygła. Następnie pisakami namalować oczy,noski, wąsy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kuhareczka 07 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
sorki zapomnialam napisac temperaturę...to jest 180 C
a pieczemy az sie ladnie zarumienia.
ja tam poznaje po zapachu :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

ang_mar 08 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
ciekawe w jakiej temperaturze się je piecze?0 Kto głosował? | Odpowiedz